”Det allra roligaste är att stå ute i snickeriet och se hur de vackra köken blir till.” - Åraslöv Snickeri
Åraslöv snickeri kalle lundkvist

”Det allra roligaste är att stå ute i snickeriet och se hur de vackra köken blir till.”

Om du har med oss på Åraslöv att göra så är sannolikheten stor att du kommer i kontakt med Kalle – sonen i familjen.
Det har alltid känts som en självklarhet att Kalle, skulle börja hos oss i familjeföretaget. Som liten fungerade snickeriet lite som fritids efter skolan, när han inte var hos dagmamman. Ibland var arbetsuppgifterna kanske inte helt ”äkta” som när Kalle blev ombedd att putsa en bit rundstav alldeles slät, för det var viktigt och nån kund skulle ha den.

– Så det kunde jag hålla på med ett par dagar, säger Kalle. Sen hittade man den bland sågspillet, så man kan väl säga att jag fått lära mig den hårda vägen.

Kalle har alltid varit intresserad av snickeri och blev fast anställd när han var 18 år. I början gick han både i skolan och jobbade samtidigt på kvällar och helger.

Dessutom har han alltid haft egna snickeriprojekt, och har till exempel byggt sitt eget kök. ”Och så har man väl byggt en del till kompisar också. Lite bord, bänkar, inredningsdetaljer och sånt”, säger han som om det vore det mest självklara i världen…

Ett av hans egna ”sidoprojekt” är att bygga av exklusiva shuffleboards. I intarsia med vackra detaljer och där varje bord tar åtskilliga timmar. Just nu bygger han ett turneringsbord som blir 6,7 meter långt. 6,7 meter.

– Jag trivs med att arbeta med händerna, speciellt nu när jag jobbar mest på kontoret, så är mina egna projekt lite som bonus i snickeritillvaron.

Idag jobbar Kalle på kontoret med försäljning och att rita och planera kök, men han tycker fortfarande att den största tjusningen är att vara med när själva köket skapas och byggs.

– Jag är nog lite yrkesskadad och tycker egentligen att det allra roligaste är att stå ute i snickeriet se hur de vackra köken blir till.

Kalle når du på kalle.lundqvist@araslov.se eller 0733-154038.

Scroll to Top