Måttband och laser hos Knutsson-Wik i Simrishamn - Åraslöv Snickeri
Åraslöv-Simrishamn

Måttband och laser hos Knutsson-Wik i Simrishamn

Nu har vi varit på besök – för andra gången –  hos paret Knutsson-Wik i Simrishamn för att se att alla förberedelser är klara inför installationen av deras nya Åraslövskök.

Huset, som ligger mitt i den gamla delen av Simrishamn, genomgår en helrenovering eftersom Bengt och Margareta bestämt sig för att flytta från Stockholm till sitt sommarhus på Österlen och bosätta sig där permanent.

Bengt och Margareta vill ha ett kök där alla får plats och som fungerar som husets hjärta. De har varit hos oss i Åraslöv ett par gånger och tittat på köken som finns i vårt Showroom. Våra köksmodeller är ju som olika köksidéer man kan ”plocka” ifrån, så att man får det precis som man vill. Vi hjälper så klart till med råd och tips. Från idé till färdigt kök på plats. Bengt och Margareta har till exempel lagt till ramträ och speglar även på lådorna. Och dolt sin tvättmaskin i köksinredningen.

– Den här får man nog kapa av, annars blir det svårt att få överskåpen på plats så som vi planerat, säger Kalle Lundqvist och pekar på en träbit som sticker ut ur Bengt Knutssons och Margareta Wiks nyputsade köksvägg.

Det är viktigt att alla mått stämmer, utifrån ritningen och Kalle är noggrann med både måttband och laser för att se om golv och vägg är så rakt att köksskåp och bänkar kan komma på plats utan alltför mycket anpassning.

Ibland är det så att både väggar, golv och tak lutar åt olika håll. Då får man specialanpassa. Men här är det så gott som på millimetern rakt och hantverkarna som renoverar Bengt och Margaretas hus har gjort ett bra jobb, som underlättar när vi ska sätta in köket.

Mycket att mäta…

Scroll to Top